FAQ

Het matras

Waarom zou ik voor Natuurmatras kiezen?

Omdat wij een kwalitatief hoogwaardig matras op de markt brengen, voor een betaalbare prijs. Wij gebruiken de beste, duurzame materialen en werken samen met betrouwbare partners met een jonge visie.

Waar wordt Natuurmatras gemaakt?

Natuurmatras wordt voornamelijk in Nederland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. 

Of nog serieuzer: wij vinden dat iedere ondernemer verantwoord moet produceren. Dit kunnen we alleen garanderen door samen te werken met de beste leveranciers.

Zo garanderen we een duurzaam en eerlijk product.

Waarom maar één model?

Waarom meerdere modellen als er maar één perfecte matras is? 1 matras met 6 comfortopties. Dat is Natuurmatras! Het matras wordt standaard geleverd met comfort optie media (3), u kunt de mat harder of zachter maken door de lagen zelf te draaien. Er is dus altijd een comfortabele optie die u leuk vindt.

Hoeveel weegt het matras?

Het natuurmatras weegt afhankelijk van de breedte tussen de 16 en 40 kilo

Hoeveel gewicht kan het matras dragen?

Het matras is ontwikkeld voor mensen van 20 tot 180kg.

Wat zit er in de matrassen verwerkt?

In onze matrassen en boxsprings worden alleen volledig natuurlijke materialen verwerkt. Wij werken met wol, katoen, latex, paardenhaar en kokosvezels.

Ik heb last van allergieën. Is deze matras wel geschikt voor mij?

Ja, dat kan. Iedereen die last heeft van allergieën kan slapen op de natuurlijke matrassen.

Veel voorkomende allergieën zijn voor huisstofmijt, wol en paardenhaar. Huisstofmijt leeft in matrassen van onze dode huidschilfers en laten uitwerpselen achter. Vanwege deze uitwerpselen zijn tien à vijftien procent van de Nederlanders allergisch voor huisstofmijt.

Doordat wij werken met een zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk, voorkomen wij dat huidschilfers gemakkelijk jouw matras in kunnen trekken waar huisstofmijt van leeft. Huisstofmijt houdt niet van een frisse en schone omgeving. Door het fantastische ventilerend vermogen van de natuurlijke vezels die in je matras verwerkt zijn geven wij de huisstofmijt geen fijne omgeving om zich te vertoeven. Zo heb je met onze matrassen geen last van je huisstofmijtallergie.

Ben je allergisch voor wol of paardenhaar? Ook hier biedt onze zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk de oplossing, omdat je niet rechtstreeks in contact komt met de wol of het paardenhaar.

Mocht je om bepaalde redenen toch bepaalde natuurvezels willen vermijden in je matras, dan is dat natuurlijk geen probleem. Samen met onze slaapadviseurs gaan we kijken voor een passend alternatief.

Kan ik proefliggen op het Natuurmatras?

Wij nodigen je graag uit te komen proefliggen en zelf te ervaren hoe het is om te liggen op een bed dat bestaat uit natuurlijke materialen. Proefliggen kan alleen binnen onze showroom. Via onze contactpagina vindt je de showroom.

Hoe hou ik mijn matras schoon?

Dagelijks even wat frisse lucht en zonlicht over je matras heen laten gaan is voor natuurlijke materialen al voldoende. Ventileer daarom je slaapkamer goed.

Daarnaast adviseren wij om het matras op te maken met een molton en hoeslaken om vlekken te voorkomen. Heb je toch een vlekje, dan is een sopje van lauwwarm water en groene zeep vaak al voldoende. Wij raden wel aan om van te voren eerst op een onopvallend deel te checken of het sopje geen vlekken achterlaat op de tijk of stoffering.

Algemene vragen

Welke betaalmethoden zijn er beschikbaar?
  • Betaling kan geschieden door middel van: iDeal, PayPal, CreditCard.

  • Alle betalingen worden verwerkt in EURO.

Wanneer kun je de bestelling verwachten?

Het leveringstijd van de natuurmatrassen verschillen van 7 t/m 14 dagen.

Kan ik mijn matras zelf ophalen?

Ja, dat kan! U bent van harte welkom in onze showroom waar u ook zelf het matras kan aanvoelen.

Overigens zijn de verzendkosten voor het opsturen van het matras gratis.

Betaal ik voor vervoer?

Nee, zowel het versturen als het eventueel retourneren van het matras is volledig kosteloos met uitzondering van de waddeneilanden.